Privacy Policy

Privacy Notice

Notice Pursuant to Personal Data Protection Act 2010

Hock Peng Realty Sdn Bhd, Hock Peng Furniture & General Contractor Sdn Bhd and its related corporations (hereinafter referred to as “Hock Peng”, “our”, “us” or “we”) hereby would like to notify you, as our valued customers or potential customers that this notice is served on you pursuant to the Personal Data Protection Act 2010 (hereinafter referred to as “the Act”). The Act is enacted to regulate the processing of personal data in commercial transactions and to provide for matters connected therewith and incidental thereto. For the purpose of this written notice, the terms “personal data” and “processing” shall have the same meaning as prescribed in the Act.

We wish to inform you that your personal data is being processed by us, Hock Peng or on our behalf. In regards to this, we may process your personal data such as your name, identity card number or passport number, gender, home address, office address, postal address, email address, mobile phone, telephone and fax numbers, race, religion, date of birth, nationality, marital status, occupation, age, income, salutation, property details, bank account number and loan details, introducer’s details, lifestyle data and other relevant data for the Purposes as prescribed below. Please note that it is necessary for us to process your personal data for the purposes more particularly described below.

In the course of serving you at our level best and in line with the requirement of the Act, we are processing and/or disclosing your personal data, including any additional information you may subsequently provide, for the following purposes;

  • a) To facilitate your sales transaction including without limitation to preparation of the relevant sales documents and customers’ administration;
  • b) Reporting to relevant regulatory authorities;
  • c) To continuously communicate with you including but not limited to providing goods, extending our services and responding to all your enquiries;
  • d) To conduct internal activities (e.g. sales reporting, analysis etc.), market surveys, statistical and trend analysis including for research and development;
  • e) Dealing with administration, billing, complaints and any other purposes relating to your property;
  • f) To verify and record your personal particulars including comparing it with information from other sources and using the information to communicate with you;
  • g) To provide you with information on our company, our group of companies and our business partners’ projects, products and services unless you have otherwise notified us that you do not wish for us to process your data for such purpose;
  • h) To comply with any order of court or directive from authorities investigating any alleged offence, misdeed and/or abuse or to enforce any of the terms in the agreements between us, where such action is necessary to protect and defend our rights or property.

(hereinafter collectively referred to as the “Purposes”)

Please be informed that the personal data which was collected from the information you have provided us in our website and our various forms may be disclosed to the Hock Peng group of companies, third party service providers, business partners and all regulatory and relevant authorities. In addition to the foregoing, your personal data may be disclosed to other places outside of Malaysia.

You may access and request for correction of your personal data, to limit the processing of your personal data, or to contact us with any enquiries or complaints in respect of your personal data as follows:

Designated contact person : PDPA Administrator
Phone Number : + (6082) 573028
Fax Number : + (6082) 573027
Email : adminkch@hockpeng.com

In the event we refuse to adhere to with your request for access of correction to your personal data, we will inform you of our reason for the refusal.

We request that you ensure the information you provide us is accurate, complete, and not misleading and that such information is kept up to date in order for us to process your personal data in accordance with the all Purposes above.

Any personal data of a third parties provided by you in any occasion or mode of communication should be consented by the data owner and you agree that you have used your best endeavours in providing us with such information. We will do our best to protect your personal data and looking forward to give you our best level of service.

We trust that you will consent to the processing of your personal information. By signing this notification, you declare that you have read, understood and accepted the statements and terms herein.

Notis Berikutan Daripada Akta Perlindungan Data Peribadi 2010

Hock Peng Realty Sdn Bhd, Hock Peng Furniture & General Contractor Sdn Bhd, dan syarikat-syarikat berkaitan dengannya (selepas ini dirujuk sebagai “Hock Peng, “kami” atau “kita”) dengan ini ingin memaklumkan kepada anda , iaitu pelanggan-pelanggan yang kami hargai atau bakal pelanggan-pelanggan kami bahawa notis ini diberikan kepada anda berikutan daripada Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (selepas ini dirujuk sebagai “Akta tersebut”). Akta tersebut digubal untuk mengawalselia pemprosesan data peribadi di dalam transaksi komersial dan untuk apa jua perkara berkaitan dan berhubungan dengannya. Untuk tujuan notis bertulis ini, terma-terma “data peribadi” dan “pemprosesan” hendaklah mempunyai maksud seperti yang dinyatakan di dalam Akta tersebut.

Kami ingin memaklumkan kepada anda bahawa data peribadi anda sedang diproses oleh kami, Hock Peng atau bagi pihak kami. Sehubungan daripada itu, kami mungkin memproses data peribadi anda seperti nama anda, nombor kad pengenalan atau nombor pasport, jantina, alamat kediaman, alamat pejabat, alamat pos, alamat emel, nombor telefon bimbit, telefon dan faks, bangsa, agama, tarikh lahir, kerakyatan, status perkahwinan, pekerjaan, umur, pendapatan, gelaran nama, maklumat harta kediaman, nombor akaun bank dan maklumat pembiayaan, maklumat orang yang memperkenalkan, maklumat gaya hidup dan data lain yang berkaitan untuk penggunaan seperti yang dinyatakan di bawah. Sila ambil makluman bahawa ia adalah penting untuk kami memproses data peribadi anda untuk penggunaan yang dinyatakan dengan secara terperinci di bawah.

Di dalam urusan memberikan perkhidmatan kami yang terbaik kepada anda dan sehubungan dengan keperluan Akta tersebut, kami akan memproses dan/atau mendedahkan data peribadi anda, termasuklah apa jua maklumat tambahan anda yang mungkin diberikan oleh anda selepas itu, untuk penggunaan yang berikut;

  • a) Untuk membantu transaksi jualan anda termasuklah tanpa batasan penyediaan dokumen-dokumen jualan yang berkaitan dan bagi pengurusan para pelanggan;
  • b) Makluman kepada badan-badan berkanun yang terlibat;
  • c) Untuk berkomunikasi secara terus kepada anda termasuklah tetapi tidak terhad kepada penyediaan barang-barang, memberikan perkhidmatan kami dan memberi maklumbalas kepada semua pertanyaan anda;
  • d) Untuk menyediakan aktiviti-aktiviti dalaman (seperti makluman jualan, analisis dan sebagainya), kajian pasaran, statistik dan analisis trend termasuklah kajian dan pembangunan;
  • e) Berurusan dengan pentadbiran, bil, aduan, dan lain-lain tujuan berkaitan dengan harta kediaman anda;
  • f) Untuk pengesahan dan rekod butir-butir peribadi termasuklah membuat perbandingan dengan maklumat daripada sumber lain dan menggunakan maklumat untuk berkomunikasi dengan anda;
  • g) Untuk memberi anda maklumat syarikat kami, kumpulan syarikat kami dan projek, produk serta servis rakan perniagaan kami kecuali jika anda telah memaklumkan kepada kami untuk tidak memproses data anda untuk kegunaan tersebut;
  • h) Untuk mematuhi apa-apa perintah mahkamah atau perintah badan-badan berkanun yang menyiasat apa jua pertuduhan kesalahan, perbuatan jahat dan/atau salahguna atau untuk melaksanakan mana-mana terma perjanjian di antara kita, di mana tindakan sedemikian adalah perlu untuk melindungi dan mempertahankan hak-hak atau harta kami.

(selepas ini secara kolektifnya disebut sebagai “Penggunaan”)

Sila ambil makluman bahawa data peribadi yang telah dikumpulkan daripada maklumat yang telah diberikan oleh anda melalui laman sesawang kami dan melalui pelbagai borang mungkin akan didedahkan kepada kumpulan syarikat Sime Darby, penyedia servis pihak ketiga, rakan-rakan kongsi perniagaan dan semua badan-badan berkanun yang berkenaan. Sebagai tambahan kepada yang tersebut di atas, data peribadi anda mungkin didedahkan kepada kawasan-kawasan yang terletak diluar Malaysia.

Anda boleh mengakses dan memohon membuat pembetulan kepada data peribadi anda, atau membataskan pemprosesan data peribadi anda, atau menghubungi kami untuk sebarang pertanyaan atau aduan berkaitan dengan data peribadi anda melalui:-

Pegawai Hubungan : Pentadbir Akta Perlindungan Data Peribadi
No. Telefon : + (6082) 573028
No Faks : + (6082) 573027
Emel : adminkch@hockpeng.com

Sekiranya kami tidak dapat memenuhi permintaan anda untuk mengakses bagi tujuan pembetulan data peribadi anda, kami akan memaklumkan kepada anda sebab penolakan tersebut.

Kami memohon agar anda dapat memastikan bahawa maklumat yang diberikan oleh anda kepada kami adalah tepat, lengkap dan tidak mengelirukan dan maklumat tersebut dikemaskini supaya kami dapat memproses data peribadi anda selaras dengan Penggunaan di atas.

Apa jua data peribadi pihak ketiga yang didedahkan oleh anda di dalam apa jua urusan atau jenis komunikasi hendaklah mendapat persetujuan daripada pihak yang memiliki data tersebut dan anda bersetuju bahawa anda telah menggunakan budi bicara yang sewajarnya semasa mendedahkan kepada kami maklumat yang tersebut. Kami akan melindungi data peribadi anda dengan sebaik mungkin dan akan memberikan perkhidmatan yang terbaik kepada anda.

Kami yakin bahawa anda akan membenarkan kami memproses data maklumat anda. Dengan menandatangani makluman ini, anda mengisytiharkan bahawa anda telah membaca, memahami dan menerima segala penyataan dan terma-terma di sini.

Information, plans and drawings on this website are subject to change and shall not form part of an offer or contract. While attempts have been made to ensure accuracy, any discrepancies and/or errors are regretted.
Hock Peng Realty Sdn Bhd © 2021 - 2022 | Privacy Policy